Energibalansberäkningar 

 

När behöver man göra en energibalansberäkning?

 

När du planerar att bygga nytt eller genomföra om- och tillbyggnationer, är det viktigt att tänka på att inkludera en energibalansberäkning i din bygglovsansökan. Byggnadsnämnden kräver ofta denna beräkning som en del av processen för att bevilja startbesked.

Energibalansberäkningen har flera viktiga syften. För det första, den hjälper till att skatta hur mycket energi den färdiga byggnaden kommer att förbruka under ett genomsnittligt år. Detta är avgörande för att säkerställa att byggnaden är energieffektiv och i linje med myndighetskrav. Därutöver kontrolleras även att installerad eleffekt och U-värden uppfyller de fastställda normerna och standarderna.

Genom att inkludera en energibalansberäkning i din bygglovsansökan visar du att ditt byggprojekt är miljövänligt och hållbart, samtidigt som det följer de gällande reglerna och riktlinjerna för energianvändning. Detta är en viktig del av processen för att säkerställa att din byggnad är redo för en grönare och mer energieffektiv framtid.

 

Vi levererar energiberäkningar till hela Sverige

 

Vi är specialister inom energibalansberäkningar och är stolta över att erbjuda våra tjänster över hela Sverige. Vi har förenklat processen för dig genom att möjliggöra helt digital hantering av alla underlag och handlingar som krävs för din energibalansberäkning. Detta innebär att du kan få den nödvändiga dokumentationen snabbt och smidigt, utan att behöva oroa dig för fysiska möten eller krångligt pappersarbete.

Vårt kompetenta och erfarna team är dedikerade till att säkerställa att din energibalansberäkning utförs noggrant och effektivt, oavsett var i landet du befinner dig. Genom att samarbeta med oss kan du vara säker på att du får en heltäckande och professionell tjänst som hjälper dig att uppfylla alla myndighetskrav och standarder för energieffektivitet.

Så oavsett om du planerar att bygga nytt, renovera eller genomföra ombyggnationer, är våra energibalansberäkningar den viktiga pusselbiten som säkerställer att ditt projekt är i linje med de senaste riktlinjerna för energianvändning och att det är redo för en hållbar framtid. Kontakta oss idag för att komma igång med din energibalansberäkning och låt oss vara din pålitliga partner i Sveriges alla hörn.

 

Vilket underlag behövs för att utföra en energiberäkning?

  • Fastighetens adress samt fastighetsbeteckning
  • Planritning, fasadritning samt sektionsritning
  • Val av uppvärmningssystem (ex direktverkande el, luft/luft-värmepump, frånluftsvärmepump, luft/vatten-värmepump, bergvärmepump, vedpanna, skriv gärna fabrikat och namn på det värmesystem ni tänkt använda)
  • Distribuering (ex. golvvärme eller radiatorer)
  • Ventilationssystem (ex FTX, mekanisk frånluftsventilation, självdragsventilation)
  • Teknisk beskrivning eller ritning som som beskriver material och dimensioner i väggar, tak och grund alt. att detta framgår på ritning
  • U-värden på fönster och dörrar (skriv gärna förteckningen)
  • Solceller (beräknad årsförbrukning, yta, lutning samt effekt)
  • Varmgarage, beräknad temperatur under uppvärmningssäsong

 

Kostnad:

Nybyggnation, ombyggnation och tillbyggnad av villor och fritidshus. 

Bostadsyta (Kvm)   
 Kostnad (Ink moms)
Småhus under 150 KvmFrån 2490 kr
Småhus över 150 Kvm Från 2990 kr 
Över 300 Kvm
Offert
Kommersiella fastigheter och flerbostadshus
Offert

 

Kontakta oss för förfrågningar och kostnadsförslag

 

Kontakt:

Jessica Lundgren

Jessica.lundgren@obm.se

026-519708

Åke Magnusson

Ake.magnusson@obm.se

026-519707